me.png

Hello.

Welcome to my blog. I share my thoughts and photos of baking, beauty and life in general. I hope you like it!

(Ett väldigt långt) Omdöme av Too Faced Peach Perfect Foundation.

(Ett väldigt långt) Omdöme av Too Faced Peach Perfect Foundation.

Jag hade hört mycket blandade recensioner av denna foundation innan jag bestämde mig för att prova den själv. Jag gillade verkligen Too Faced foundation Born This Way, så jag bestämde mig för att ge deras Peach Perfect foundation ett försök. Som ni kan se så är jag väldigt blek och använder den ljusaste färgen i serien som heter Snow. Jag använde ingen primer när jag provade den.

peachperfect8.jpg

När man läser om denna foundation, så ska den vara följande:

 • Matt sammets resultat

 • oljefri

 • håller i 14 timmar

 • foto vänlig

 • medel täckning

 • aldrig kakig

Jag började applicera den med en beauty blender, som de rekommenderar, men formulan är väldigt tjock och sugs lätt upp av beauty blendern. Men efter att jag även provat applicera med en borste, så bestämde jag mig för att beauty blender var det bästa sättet. Den torkar väldigt fort och det blir ett pudrigt resultat på huden. Det kändes nästan onödigt att lägga puder ovanpå eftersom den nästan ”sätter sig” själv. Den kändes lite klibbig på huden innan den helt satte sig.

Efter att ha haft den på i ca två timmar tittade jag mig i spegeln och jag tyckte att den såg mycket bättre ut nu än precis efter att jag applicerat den. Och var den fortfarande väldigt torr och lite kaxig på vissa ställen. Den gör mina porer och ”rynkor” i huden väldigt synliga vilket jag aldrig brukar ha problem med annars. Speciellt under ögonen förstärkte den ”rynkorna” som kan finnas precis där under ögat. Jag tror att detta hade sett mycket bättre ut om jag använt en primer innan. 

Precis efter att jag applicerat den

Precis efter att jag applicerat den

Efter 14 timmar

Efter 14 timmar

Efter att ha burit denna foundation i 14 timmar, och inte fixat till något under dagen, så var jag ganska imponerad. Den stannar på sin plats, håller sig matt under dagen. Dock såg man tydlig skillnad runt T-zonen framåt de senare timmarna. 

Så lever den upp till vad den utlovar?

 • Matt sammets resultat - jag skulle nog kalla det matt pudrigt resultat

 • oljefri - ja

 • håller i 14 timmar - den håller sig som vid applikation i de första 9 timmarna, sen förlorar den lite sitt matta resultat

 • foto vänlig - ja

 • medel täckning - ja

 • aldrig kakig - nej, kan se mycket kakig ut om du har torr hy

Allt som allt så är det ingen dålig foundation. Men jag tror att det finns bättre foundations för min hy. Jag har torr/combination hy. Jag skulle inte köpa den igen, men jag ångrar inte att jag köpte den och jag kommer att använda den i framtiden. Jag skulle verkligen vilja få den att sitta bra på min hy, så om du har testat den så hade jag blivit glad om du ville ge mig något tips. Jag letar även efter en bra primer, så om du har en favorit får du gärna kommentera nedan! Tack för att du tog dig tid att läsa :-) 

Dagens Sminkning - Lysande Hy & Bronsiga Ögon

Dagens Sminkning - Lysande Hy & Bronsiga Ögon

Gul Vår-/Sommarsminkning

Gul Vår-/Sommarsminkning